פיצה ביתית על אבן שמוט
המרכיבים ל- 4 פיצות בינוניות:
לבצק:
50 גרם שמרים טריים
2 ושליש כוסות מים חמימים
1ק"ג קמח לבן או קמח ללחם
2כפות שטוחות מלח דק
1 וחצי כפות סוכר
3 כפות שמן זית
לרוטב:
2 קופסאות שימורים של עגבניות קלופות
שמן זית
4שיני שום, קלופות ופרוסות דק
עלים מ- 8 גבעולי בזיליקום טרי
פלפל שחור גרוס גס
פלפל צ'ילי יבש, כתוש לפי הטעם
200גרם גבינת מוצרלה בופאלו מגוררת ( ניתן להשתמש גם בגבינת מוצרלה רגילה )
כלים: אבן שמוט, קרש עץ להכנסה והוצאת הפיצה מהתנור, כף לפיצה,
גלגלת לחיתוך פיצה
אופן ההכנה:
1. מכניסים את אבן השמוט לתחתית התנור ומחממים את התנור לחום המקסימלי.
2. מכינים את הבצק: מערבבים שמרים ומים חמימים בקערה קטנה.
3. מערבבים קמח וסוכר בקערה גדולה, רחבה ונוחה ללישה, ויוצרים גומה במרכז.
4. יוצקים את תערובת השמרים למרכז קערת הקמח ומניחים כך למשך 10 דקות.
5. מוסיפים מלח ושמן זית ומתחילים לערבב. תחילה בעזרת כף, בהמשך בידיים. לשים עד לקבלת בצק חלק. במידת הצורך, מוסיפים מעט שמן זית בעת הלישה.
6. מכינים רוטב: מעבירים למעבד מזון את העגבניות הקלופות ומרסקים. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה או סיר רחב על אש גבוהה ומטגנים שום עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומנמיכים מיד את האש. מוסיפים בזיליקום, מלח, פלפל שחור גרוס גס, פלפל צ'ילי כתוש לפי הטעם. מוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך. מסירים מן האש.
7. מניחים נייר אפייה ומקמחים. קורצים רבע מכמות הבצק ומרדדים על גבי נייר האפייה המקומח, עד הגודל הרצוי.
8. יוצקים רוטב על גבי הבצק המרודד, משאירים שוליים נקיים, מפזרים מוצרלה, מקשטים בעלי בזיליקום ומכניסים לתנור בעזרת קרש העץ. אופים במשך 5-8 דקות, תוך השגחה צמודה, ומוציאים כששוליה של הפיצה מתחילים להזהיב או להשחים קלות. כל דקה מיותרת בתנור עלולה לגרום לכך שהפיצה תישרף, על כן יש לעקוב מקרוב בעת האפייה.
מוציאים את הפיצה בעזרת קרש העץ, חותכים בעזרת גלגלת הפיצה,
מגישים חם ונהנים 😊
לבצק:
50 גרם שמרים טריים
2 ושליש כוסות מים חמימים
1ק"ג קמח לבן או קמח ללחם
2כפות שטוחות מלח דק
1 וחצי כפות סוכר
3 כפות שמן זית
לרוטב:
2 קופסאות שימורים של עגבניות קלופות
שמן זית
4שיני שום, קלופות ופרוסות דק
עלים מ- 8 גבעולי בזיליקום טרי
פלפל שחור גרוס גס
פלפל צ'ילי יבש, כתוש לפי הטעם
200גרם גבינת מוצרלה בופאלו מגוררת ( ניתן להשתמש גם בגבינת מוצרלה רגילה )
כלים: אבן שמוט, קרש עץ להכנסה והוצאת הפיצה מהתנור, כף לפיצה,
גלגלת לחיתוך פיצה
אופן ההכנה:
1. מכניסים את אבן השמוט לתחתית התנור ומחממים את התנור לחום המקסימלי.
2. מכינים את הבצק: מערבבים שמרים ומים חמימים בקערה קטנה.
3. מערבבים קמח וסוכר בקערה גדולה, רחבה ונוחה ללישה, ויוצרים גומה במרכז.
4. יוצקים את תערובת השמרים למרכז קערת הקמח ומניחים כך למשך 10 דקות.
5. מוסיפים מלח ושמן זית ומתחילים לערבב. תחילה בעזרת כף, בהמשך בידיים. לשים עד לקבלת בצק חלק. במידת הצורך, מוסיפים מעט שמן זית בעת הלישה.
6. מכינים רוטב: מעבירים למעבד מזון את העגבניות הקלופות ומרסקים. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה או סיר רחב על אש גבוהה ומטגנים שום עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומנמיכים מיד את האש. מוסיפים בזיליקום, מלח, פלפל שחור גרוס גס, פלפל צ'ילי כתוש לפי הטעם. מוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך. מסירים מן האש.
7. מניחים נייר אפייה ומקמחים. קורצים רבע מכמות הבצק ומרדדים על גבי נייר האפייה המקומח, עד הגודל הרצוי.
8. יוצקים רוטב על גבי הבצק המרודד, משאירים שוליים נקיים, מפזרים מוצרלה, מקשטים בעלי בזיליקום ומכניסים לתנור בעזרת קרש העץ. אופים במשך 5-8 דקות, תוך השגחה צמודה, ומוציאים כששוליה של הפיצה מתחילים להזהיב או להשחים קלות. כל דקה מיותרת בתנור עלולה לגרום לכך שהפיצה תישרף, על כן יש לעקוב מקרוב בעת האפייה.
מוציאים את הפיצה בעזרת קרש העץ, חותכים בעזרת גלגלת הפיצה,
מגישים חם ונהנים 😊