פסטת כוסמת - ללא גלוטן
מצרכים לכנת הבצק ביד:
300 גרם קמח כוסמת
2 חלבוני ביצה
125 מ"ל מים
הכנת הבצק:
- צרו באר עם קמח הכוסמת בקערה; שפכו את חלבוני הביצים והמים לתוכה
- ערבבו את הקמח, חלבוני הביצים והמים עם מזלג ולושו את הבצק
- המשיכו ללוש את הבצק ביד עד שהוא חלק ונדבק ביחד. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים, אם הוא דביק מדי הוסיפו מעט קמח
- הוציאו את הבצק מהקערה והניחו אותו על שולחן מקומח קלות. המשיכו, במידת הצורך, ללוש את הבצק ביד; לאחר מכן, חיתכו אותו לארבעה חלקים.
הכנת הגיליון:
- הגדירו במכונת הפסטה את התאמת-העובי ל0 והעבירו את אחד מארבעת חתיכות הבצק דרך הרולרים החלקים. אם אתם משתמשים במכונה החשמלית להכנת בצק, התאימו את האביזר Sfoglia 150 עם הרולרים החלקים למכונה
- בעדינות אבקו את שני צידי הגיליון של הפסטה עם קמח וקפלו אותו לשניים. העבירו את גיליון הפסטה בחזרה דרך הרולרים החלקים שוב: חזרו על פעולות אלה מספר פעמים עד שלגיליון הפסטה יש צורה ארוכה ורגילה
- חיתכו את הגיליון שהתקבל לשני חלקים, ופזרו עליהם באורח קל קמח משני הצדדים
- הגדירו את התאמת-העובי ל1 והעבירו את הגיליון רק פעם אחת; לאחר מכן, קבעו את התאמת-העובי ל2 והעבירו את הגיליון פעם נוספת; לאחר מכן, קבעו
את התאמת-העובי ל3, וכן הלאה עד שתשיגו את העובי הנדרש
- התאימו למכונת פסטה אטלס או למכונה החשמלית להכנת בצק, את האביזר חיתוך הנבחר והעבירו את הגיליון דרך הרולרים החותכים כדי להשיג את צורת
הפסטה הנדרשת
(לא ניתן להרכיב אף אביזר חיתוך על מכונת פסטה אמפיה)
- לבסוף, בשלו את הפסטה שהכנתם, או אחסנו אותה לאחר שהשארתם אותה להתייבש על מעמד הייבוש שלנו (של מרקטו או מעץ) לשעה אחת לפחות.
טיפים פסטה טריה
אין להשתמש בביצים קרות ישר מהמקרר
אל תוסיפו מלח בהכנת הבצק
הבצק הוא העקביות המושלמת כאשר הוא לא נדבק לאצבעות שלך
העובי המומלץ של גיליון בצק לפטוצ'יני הוא 5 בהתאמת-עובי
העובי המומלץ של גיליון בצק לטַגְלִיוׄלִינִי הוא 7 בהתאמת-עובי
עובי גיליון הפסטה הדק ביותר מושג על ידי הגדרת המכונה על 9 והעברת גיליון הפסטה בה פעמיים
אם הרולרים לא מסוגלים לחתוך את הגיליון זה אומר שהבצק רך מדי. הוסיפו קמח
אם הבצק יבש מדי הרולרים לא יוכלו להכניסו פנימה. הוסיפו מים
בשלו את הפסטה בכמות גדולה של מים חמים (4 ליטר ל1/2 קילוגרם של פסטה)
300 גרם קמח כוסמת
2 חלבוני ביצה
125 מ"ל מים
הכנת הבצק:
- צרו באר עם קמח הכוסמת בקערה; שפכו את חלבוני הביצים והמים לתוכה
- ערבבו את הקמח, חלבוני הביצים והמים עם מזלג ולושו את הבצק
- המשיכו ללוש את הבצק ביד עד שהוא חלק ונדבק ביחד. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים, אם הוא דביק מדי הוסיפו מעט קמח
- הוציאו את הבצק מהקערה והניחו אותו על שולחן מקומח קלות. המשיכו, במידת הצורך, ללוש את הבצק ביד; לאחר מכן, חיתכו אותו לארבעה חלקים.
הכנת הגיליון:
- הגדירו במכונת הפסטה את התאמת-העובי ל0 והעבירו את אחד מארבעת חתיכות הבצק דרך הרולרים החלקים. אם אתם משתמשים במכונה החשמלית להכנת בצק, התאימו את האביזר Sfoglia 150 עם הרולרים החלקים למכונה
- בעדינות אבקו את שני צידי הגיליון של הפסטה עם קמח וקפלו אותו לשניים. העבירו את גיליון הפסטה בחזרה דרך הרולרים החלקים שוב: חזרו על פעולות אלה מספר פעמים עד שלגיליון הפסטה יש צורה ארוכה ורגילה
- חיתכו את הגיליון שהתקבל לשני חלקים, ופזרו עליהם באורח קל קמח משני הצדדים
- הגדירו את התאמת-העובי ל1 והעבירו את הגיליון רק פעם אחת; לאחר מכן, קבעו את התאמת-העובי ל2 והעבירו את הגיליון פעם נוספת; לאחר מכן, קבעו
את התאמת-העובי ל3, וכן הלאה עד שתשיגו את העובי הנדרש
- התאימו למכונת פסטה אטלס או למכונה החשמלית להכנת בצק, את האביזר חיתוך הנבחר והעבירו את הגיליון דרך הרולרים החותכים כדי להשיג את צורת
הפסטה הנדרשת
(לא ניתן להרכיב אף אביזר חיתוך על מכונת פסטה אמפיה)
- לבסוף, בשלו את הפסטה שהכנתם, או אחסנו אותה לאחר שהשארתם אותה להתייבש על מעמד הייבוש שלנו (של מרקטו או מעץ) לשעה אחת לפחות.
טיפים פסטה טריה
אין להשתמש בביצים קרות ישר מהמקרר
אל תוסיפו מלח בהכנת הבצק
הבצק הוא העקביות המושלמת כאשר הוא לא נדבק לאצבעות שלך
העובי המומלץ של גיליון בצק לפטוצ'יני הוא 5 בהתאמת-עובי
העובי המומלץ של גיליון בצק לטַגְלִיוׄלִינִי הוא 7 בהתאמת-עובי
עובי גיליון הפסטה הדק ביותר מושג על ידי הגדרת המכונה על 9 והעברת גיליון הפסטה בה פעמיים
אם הרולרים לא מסוגלים לחתוך את הגיליון זה אומר שהבצק רך מדי. הוסיפו קמח
אם הבצק יבש מדי הרולרים לא יוכלו להכניסו פנימה. הוסיפו מים
בשלו את הפסטה בכמות גדולה של מים חמים (4 ליטר ל1/2 קילוגרם של פסטה)